Vacature Kinderfysiotherapie

Ben jij die kinderfysiotherapeut(e) die ons team komt versterken?

Fysiotherapie Barel- van Zee is een kleine praktijk, die op dit moment snel groeit.

Sinds 3 jaar zijn we onderdeel van een multidisciplinair gezondheidscentrum voor kinderen en hun ouders. Niet alleen onder één dak, maar ook echt samenwerkend.

Er is een divers patiëntenaanbod. Er wordt vooral in de ruime ruimtes in de praktijk behandeld en een aantal kinderen aan huis. Er zijn ook mdp- leefstijlprogramma’s.

Het is fijn als je op 2 dagen beschikbaar bent.

Er is ook ruimte voor een collega met interesse in de sensorische informatieverwerking en/of Schroth-therapie.

Nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie? We gaan graag met je in gesprek.
Ook wanneer je nog bezig bent met de Master Kinderfysiotherapie kun je reageren.

Mail naar kinder@fysiotherapiebarel.nl en dan hopen we snel met je in gesprek te gaan en te overleggen wat de mogelijkheden zijn.

GC Scheepswerf, Scheepswerf 18, 2265 BE Leidschendam


De nieuwe locatie komt op stoom!

Na de verhuizing begin 2020 met onze praktijk naar het nieuwe Gezondheidscentrum aan de Scheepswerf 18, bleek opstarten door de Corona beperkingen lastig. Gelukkig konden we – rekening houdend met de Corona maatregelen- na een paar maanden voorzichtig opstarten.
Datzelfde gold ook voor de Psychotherapie-praktijk Samenspel en Psychotherapie Franka v.d. Vorst.

Inmiddels werken in het Gezondheidscentrum ook de Diëtisten van Diëtiek Haaglanden, de bekkenfysiotherapeuten van Fysioteam Voorburg en de kinderarts van ADHD praktijk Pietje Bell . Sinds begin 2022 is ook een Baby Spa “Amare” gestart.

Eén voor één komen er meer eerstelijns-disciplines bij; waardoor het gezondheidscentrum steeds meer de bedoelde vorm krijgt.

Onze praktijk verhuist !

Sinds 1 januari 2020 waren we hard bezig geweest om ons Gezondheidscentrum Scheepswerf in gereedheid te brengen. Door de Corona-maatregelen hebben we moeten improviseren en hebben we onze voorbalige praktijk versneld verhuisd. Toen we klaar waren om op de nieuwe locatie te gaan behandelen, kregen we net van het RIVM groen licht om weer behandelingen te kunnen uitvoeren, maar wel met de nodige hygienemaatregelen.

Hierbij gelden de volgende maatregelen:

• We houden 1,5 meter afstand tot volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar;
• Bij kwetsbare kinderen dragen we een mondkapje;
• We zullen geen handen schudden en houden de hygiëne in acht;
• We doen de planning zodanig dat u zo min mogelijk mensen tegenkomt op locatie;
• We vragen u om niet te vroeg te komen en zo mogelijk buiten te wachten;
• Bij de ingang staat desinfectiemiddel voor uw handen;
• De ruimte en het materiaal worden tussen de afspraken door gedesinfecteerd;
• Eigen handdoek meenemen voor op het matje of de behandelbank;
• Bij verhoging en/of luchtwegklachten verwachten we dat u de afspraak afzegt. U kunt hiervoor tot kort voor de behandeling bij ons afbellen.

Beweegprogramma Peuterpret

Peuterpret 2018

Peuterpret

Regelmatig starten wij met ‘Peuterpret’, een beweegprogramma voor peuters van 2-4 jaar.

 Meer informatie PeuterpretPeuterpret Leidschendam - Voorburg

Peuterpret start zodra er voldoende aanmeldigen zijn en eindigt na 12 keer. In de schoolvakanties is er geen les. Aanvullend is er enkel weken na de laatste les een terugkom les.

De cursus wordt gehouden in ons gezondheidscentrum, Scheepswerf 18, Leidschendam

Continue reading

Kinderfysiotherapie Leidschendam leert kinderen ‘Cool fit zijn’!

Kinderfysiotherapie Leidschendam leert kinderen ‘Cool fit zijn’!

In het zomernummer 2017 van FORYOU pagina 26 werd voor het eerst een artikel gewijd aan Barel- Van Zee kinderfysiotherapie Leidschendam. U kunt het hier bekijken. Ook in latere nummer hebben wij diverse keren artikelen geplaast over onze activiteiten.

De magazines  over gezondheid zijn o.a. verkrijgbaar in Albert Heijn XL, Bibliotheek a/d Vliet, Ekoplaza en Jumbo. In Voorburg o.a. in de Albert Heijn Parkweg en Julianaban, Etos, Dungelmann, en Jumbo. En natuurlijk bij fysiotherapiepraktijk Barel- Van Zee zelf.

Barel- Van Zee kinderfysiotherapie Leidschendam

Continue reading

Gabriela breidt kennis Schroth therapie uit

Gabriela Eshuis - Kacanski Schroth Dreidimensionale Scoliosetherapie, fysiotherapie Barel-van Zee Leidschendam-Voorburg

Gabriela breidt haar kennis en inzicht over Schroth therapie uit

Schroth therapie voor scoliose fysiotherapie Barel Leidsendam VoorburgGabriela Eshuis – Kacanski heeft in het najaar van 2016 een intensieve Schroth driedimensionale scoliose therapie opleiding (van Katharina Schroth) in Bad Sobernheim succesvol afgerond. Hiermee heeft ze haar kennis en inzicht over scoliose behandelingen verbreed en verdiept.

Progressieve, preventieve of ondersteunende therapie
Gabriela kan nu met deze verbreding van kennis en ervaring verschillende scoliose patiënten behandelen. Zij kan hiermee verschillende behandelmethoden inzetten namelijk de progressie, preventieve of ondersteunende therapie tijdens bracebehandeling, als ook bij de degeneratieve scoliose bij de ouderen.

Achtergrond Gabriela Eshuis-Kacanski
Gabriela is oefentherapeute Mensendieck en heeft zich gespecialiseerd in Schroth therapie voor scoliose.  Scoliose is een driedimensionale zijdelingse verkromming van de wervelkolom, een niet-medische term is een ‘kromme rug’. Vanaf het voorjaar  2016 versterkt Gabriela Eshuis-Kacanski  fysiotherapiepraktijk Barel- van Zee met Schroth therapie voor kinderen en volwassenen met scoliose in Voorburg en Leidschendam.

Zelf ook scoliose
Als tiener werd Gabriela geconfronteerd met scoliose. Door de jaren heen bleef deze aandoening een stempel op haar leven drukken. Dat heeft haar doen besluiten om de klachten radicaal aan te pakken en  zich om te scholen van architecte naar oefentherapeute Mensendieck met specialisatie Schroth therapie. Met deze opgedane kennis en haar eigen ervaring is zij in staat om kinderen en volwassenen met deze aandoening vanuit verschillende perspectieven te behandelen.

Beweegprogramma Peuterpret in Leidschendam-Voorburg

Peuterpret kinderfysio Barel- van Zee Leidschendam Voorburg

Peuterpret in Leidschendam-Voorburg vanaf januariPeuterpret kinderfysio Barel-van Zee gemeente Leidschendam - Voorburg

21 december 2016 – Vanaf woensdag 18 januari 2017 starten wij met Peuterpret, een beweegprogramma voor peuters van 2-4 jaar in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Onder begeleiding van kinderfysiotherapeute Barel-van Zee verbeteren peuters hun motorische vaardigheden. Ook leren zij dat bewegen leuk is en krijgen meer zelfvertrouwen.

Peuterpret is geschikt voor peuters die:
– een motorische achterstand hebben;
– te zwaar zijn of dreigen te worden;
– veel vallen of struikelen en
– faalangstig zijn en bijvoorbeeld klimmen en klauteren eng vinden

Wij starten in het nieuwe jaar op woensdag 18 januari 2017.
– 12 wekelijkse beweeglessen
– 45 minuten per les
– 3 tot 6 kinderen per groep
– 4 ouderbijeenkomsten

Aanmelden of meer weten?
Wilt u zich aanmelden of meer informatie? Mail kinderfysiotherapeute Alette Barel- van Zee: kinder@fysiotherapiebarel.nl of bel 070-3271879.

Download folder

Wilt u meer informatie? Download hier het formulier en hier voor het programma Peuterpret.
Peuterpret kinderfysio Barel-van Zee gemeente Leidschendam - Voorburg achterkant

Programma
Peuterpret start met een intake door de kinderfysiotherapeute Alette Barel- van Zee. Samen met de ouder/verzorger kijkt de Alette naar persoonlijke doelen voor het kind. Tijdens de 12 beweeglessen komen verschillende oefeningen aan bod: springen, klimmen, balanceren, gooien en vangen. Na afloop van de lessen kunnen de kinderen met een sportstrippenkaart kennismaken met het sportaanbod in de gemeente.

Ouderbetrokkenheid
Een pedagoog en diëtist verzorgen 4 keer per traject een ouderbijeenkomst. Met een kopje koffie of thee wordt gesproken over verschillende thema’s die met voeding en opvoeding te maken hebben. Aanvullende individuele begeleiding door de pedagoog en/of diëtist is mogelijk.

Vergoeding
Kinderen die meedoen aan Peuterpret hebben een verwijzing van de huisarts, jeugdarts of specialist nodig. Hierdoor wordt Peuterpret volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Privacy
De zorgverleners binnen Peuterpret zijn gebonden aan het privacyreglement van hun beroepsorganisatie. Dit betekent dat er zorgvuldig met persoonlijke gegevens wordt omgegaan.

Vanaf maart behandeling scoliose voor kinderen en volwassenen

Schroth therapie voor scoliose Fysiotherapiepraktijk Barel-van Ze

28 februari 2016 – Vanaf maart versterkt Gabriela Eshuis-Kacanski  fysiotherapiepraktijk Barel- van Zee met Schroth therapie voor kinderen en volwassenen met scoliose in Den Haag, Leiden en omgeving. Scoliose is een driedimensionale zijdelingse verkromming van de wervelkolom, een niet-medische term is een ‘kromme rug’.

Gabriela Eshuis-KacanskiGabriela Eshuis-Kacanski, oefentherapeut Mensendieck

Gabriela is oefentherapeute Mensendieck en heeft zich gespecialiseerd in Schroth therapie voor kinderen en volwassenen.  Als tiener werd Gabriela geconfronteerd met deze aandoening. Door de jaren heen bleef de problematiek een stempel op haar leven drukken. Dat heeft haar doen besluiten om de klachten radicaal aan te pakken en  zich om te scholen van architecte naar oefentherapeute Mensendieck met specialisatie Schroth therapie. Met deze opgedane kennis en haar eigen ervaring is zij in staat om kinderen en volwassenen met deze aandoening vanuit verschillende perspectieven te behandelen.

Artikel in For You over Kinderfysiotherapieprakijk Barel-van Zee

11 april 2016 – Artikel over Kinderfysiotherapieprakijk Barel-van Zee in FOR YOU Leidschendam & Voorburg

In een aantal winkels in Leidschendam-Voorburg treft u het gratis blad FOR YOU.  Dit magazine verstrekt informatie over lokale aanbieders op het gebied van beauty, health en lifestyle. In dit blad staat een artikel over kinderfysiotherapie Barel-van Zee. Lees hier meer:

Kinderfysiotherapie Barel-van Zee