Verwijzing eerste afspraak

Sinds 2006 heeft u voor een eerste afspraak geen verwijzing nodig van uw huisarts. Wanneer uw kind zonder verwijsbrief in de praktijk langskomt, volgt er eerst een inventarisatie- en intakegesprek. De kinderfysiotherapeute beoordeelt dan of uw kind bij ons aan het juiste adres is. Mocht dit niet het geval zijn, dan geeft de kinderfysiotherapeute u advies of verwijst u door naar de huisarts.

Vergoeding

Zweedse bank en Alette Fysiotherapiepraktijk Barel-van ZeeDe kosten voor kinderfysiotherapie worden vrijwel altijd uw zorgverzekeraar vergoed.  Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 18 behandelingen voor fysiotherapie vergoed via de basisverzekering. Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed krijgen, mits zij door een specialist zijn doorverwezen voor een geaccepteerde chronische aandoening.

Verzekering met een contract

De praktijk heeft een contract met vrijwel alle Nederlandse verzekeraars. In de meeste gevallen kan de praktijk direct bij hen declareren zodat u de nota niet hoeft voor te schieten.

Tarieven

U vindt hier onze tarieven voor fysiotherapie en oefentherapie. Deze tarieven gelden voor onverzekerde behandelingen of voor verzekerden bij maatschappijen waarmee wij geen contract hebben afgesloten.