ToP programma

ToP programmaAlette volgde bij het AMC de opleiding tot ToP therapeut. Met deze specialistische therapie begeleidt zij te vroeggeboren kinderen en de ouders in de thuissituatie na het ontslag uit het ziekenhuis. Hierdoor behoort zij tot een selectieve groep kinderfysiotherapeuten in Nederland die dit programma aanbieden. Lees verder voor meer informatie.

KiXs: Cool fit zijn!

KiXs voor kinderen en jongeren in Leidschendam-Voorburg Cool fit zijn!

Het advies- en bewegingsprogramma KiXs is er voor kinderen en jongeren in de leeftijdcategorieën van 8 tot 12 jaar en van 12 tot 15 jaar met een te hoog gewicht en is bedoeld om op een uitdagende manier het overgewicht aan te pakken. Door te bewegen, gezonder te eten en het zelfvertrouwen te vergroten, gaat uw kind beter zich beter in zijn of haar vel zitten. Voor meer informatie lees hier verder.

Dystonie

Dystonie Fysiotherapiepraktijk Barel-van ZeeVoor volwassenen voert Alette het  behandelprogramma voor Cervicale Dystonie (CD) uit. Ze is aangesloten bij het DystonieNet van het AMC en doet zij mee aan een effectiviteitsstudie van dit programma.

Schroth therapie voor scoliose

Schroth therapie voor scoliose Fysiotherapiepraktijk Barel-van ZeScoliose is een driedimensionale zijdelingse verkromming van de wervelkolom, een niet-medische term is een ‘kromme rug’. Oefentherapeute Gabriela Eshuis-Kacanski, hanteert de ‘Schroth Best Practice’, dit is een behandelmethode speciaal ontwikkeld voor kinderen en volwassenen met  scoliose. Na meting van de primaire bocht en de bijbehorende stand van de bekken door Gabriela wordt het probleem geclassificeerd waarop een behandelplan wordt opgesteld. Tijdens de behandelingen wordt de patiënt bewust gemaakt van de voorkeurshoudingen en nieuwe houdingscorrecties aangeleerd voor de dagelijkse activiteiten. De oefeningen worden gecombineerd met ademhalingstechnieken. Lees verder voor meer informatie.