Fysiotherapiepraktijk Barel-van Zee kent twee fysiotherapeuten: Alette Barel-van Zee en Els de Waal en  een oefentherapeute Mensendieck Gabriela Eshuis-Kacanski gespecialiseerd in Schroth therapie voor scoliose.

Alette en Els zijn geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Genootschap Voor Fysiotherapie (KNGF). De praktijk heeft het Keurmerk Fysiotherapie en richt zich op de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen.

Alette Barel-van Zee

Fysiotherapeute Alette Barel-van ZeeEigenaresse praktijk en (kinder) fysiotherapeute (BIG-reg: 59035587204)
Eigenaresse van fysiotherapiepraktijk Barel-van Zee Alette werkt al meer dan 30 jaar met veel plezier en toewijding als fysiotherapeute. In 1982 studeerde ze af als fysiotherapeute. De eerste jaren werkte zij voor diverse praktijken en instellingen en sinds 1990 heeft zij haar eigen praktijk. In 1992 rondde zij de opleiding kinderfysiotherapie af. Door haar jarenlange ervaring, cursussen en opleidingen is zij bekend met de meest uiteenlopende problemen van volwassenen, kinderen en baby’s.

Specialisaties onder andere prematuren, DCD en Cervicale Dystonie
Haar specialisaties zijn prematuren en dysmaturen, Developmental Coordination Disorder (DCD), schrijfproblemen, hoofdpijnklachten, kinderen met motorische achterstand, overgewicht en kinderen met Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK). Meer algemene specialisaties betreffen behandeling van verminderd uithoudingsvermogen, orthopedische en neurologische klachten, sportblessures en Cervicale Dystonie (CD).

Els de Waal
Fysiotherapeute Els de Waal

Kinderfysiotherapeute (BIG-reg: 29035423804), specialisatie onder andere autistiforme stoornis en DCD
Els is meer dan 30 jaar fysiotherapeute en werkt al vele jaren als kinderfysiotherapeute en sinds 2010 bij onze praktijk. Els heeft zich vooral gespecialiseerd in het behandelen van baby’s, peuters en kinderen met een autistiforme stoornis, Developmental Coordination Disorder (DCD) en problemen met sensomotorische prikkelverwerking.

Gabriela Eshuis-Kacanski

Gabriela Eshuis-Kacanski is Mensendieck oefentherapeute en behandelt scoliose patiënten met Schroth therapie in Leidschendam- Voorburg

Schroth Therapie voor scoliose
Gabriela is oefentherapeute Mensendieck en heeft zich gespecialiseerd in Schroth therapie voor kinderen en volwassenen. Dit is een oefenmethode voor scoliose als een driedimensionale zijdelingse verkromming van de wervelkolom. Een niet-medische term hiervoor is een ‘kromme rug’.

Eigen ervaring
Als tiener werd Gabriela geconfronteerd met deze aandoening. Door de jaren heen bleef de problematiek een stempel op haar leven drukken. Dat heeft haar doen besluiten om de klachten radicaal aan te pakken en  zich om te scholen van   architecte naar oefentherapeute Mensendieck met specialisatie Schroth therapie. Met deze opgedane kennis en haar eigen ervaring is zij in staat om kinderen en volwassenen met deze aandoening vanuit verschillende perspectieven te behandelen.