Fysiotherapiepraktijk Barel-van Zee kent twee therapeuten: (kinder)fysiotherapeut Alette Barel-van Zee  en  oefentherapeute Mensendieck Gabriela Eshuis-Kacanski gespecialiseerd in Schroth therapie voor scoliose.

Alette is geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Genootschap Voor Fysiotherapie (KNGF) en aanvullend als kinderfysiotherapeut binnen de NVFK. De praktijk heeft het Keurmerk Fysiotherapie en richt zich op de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen.

Alette Barel-van Zee

Fysiotherapeute Alette Barel-van ZeeEigenaresse praktijk en (kinder) fysiotherapeute (BIG-reg: 59035587204)
Eigenaresse van fysiotherapiepraktijk Barel-van Zee Alette werkt al meer dan 40 jaar met veel plezier en toewijding als fysiotherapeute. In 1982 studeerde ze af als fysiotherapeute. De eerste jaren werkte zij voor diverse praktijken en instellingen en sinds 1990 heeft zij haar eigen praktijk. In 1992 rondde zij de opleiding kinderfysiotherapie af. Door haar jarenlange ervaring, cursussen en opleidingen is zij bekend met de meest uiteenlopende problemen van volwassenen, kinderen en baby’s (geregistreerd ToP therapeut).

Specialisaties onder andere prematuren, DCD en Cervicale Dystonie
Haar specialisaties zijn prematuren en dysmaturen, Developmental Coordination Disorder (DCD), schrijfproblemen, hoofdpijnklachten, kinderen met motorische achterstand, overgewicht en kinderen met Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK). Meer algemene specialisaties betreffen behandeling van verminderd uithoudingsvermogen, orthopedische en neurologische klachten, sportblessures en Cervicale Dystonie (CD).

Gabriela Eshuis-Kacanski

Gabriela Eshuis-Kacanski is Mensendieck oefentherapeute en behandelt scoliose patiënten met Schroth therapie in Leidschendam- Voorburg

Schroth Therapie voor scoliose
Gabriela is oefentherapeute Mensendieck en heeft zich gespecialiseerd in Schroth therapie voor kinderen en volwassenen. Dit is een oefenmethode voor scoliose als een driedimensionale zijdelingse verkromming van de wervelkolom. Een niet-medische term hiervoor is een ‘kromme rug’.

Eigen ervaring
Als tiener werd Gabriela geconfronteerd met deze aandoening. Door de jaren heen bleef de problematiek een stempel op haar leven drukken. Dat heeft haar doen besluiten om de klachten radicaal aan te pakken en  zich om te scholen van   architecte naar oefentherapeute Mensendieck met specialisatie Schroth therapie. Met deze opgedane kennis en haar eigen ervaring is zij in staat om kinderen en volwassenen met deze aandoening vanuit verschillende perspectieven te behandelen.