Peuterpret 2018

1-8-2018 – Vanaf woensdag 12 september 2018 starten wij met een volgende ‘Peuterpret 2018’, een beweegprogramma voor peuters van 2-4 jaar voor kinderen uit de gemeente Leidschendam-Voorburg.

 Meer informatie Peuterpret 2018Peuterpret Leidschendam - Voorburg

Peuterpret 2018 start op 12 september om 9:00 uur en eindigt na 12 keer op woensdag 12 december 2018  . In de herfstvakantie is er geen les. De terugkom les is op 23 januari 2019.

De cursus wordt gehouden in sportcentrum Rust aan de Oude Middenweg 239-B 2491 AH Den Haag , in  Leidschenveen.

Aanpak peuterpret 2018

Onder begeleiding van kinderfysiotherapeute Barel-van Zee verbeteren peuters hun motorische vaardigheden. Ook leren zij dat bewegen leuk is en krijgen meer zelfvertrouwen.

Peuterpret 2018 is geschikt voor peuters die:
– een motorische achterstand hebben;
– te zwaar zijn of dreigen te worden;
– veel vallen of struikelen en
– faalangstig zijn en bijvoorbeeld klimmen en klauteren eng vinden

Sinds begin 2017 organiseren we Peuterpret:
– 12 wekelijkse beweeglessen
– 45 minuten per les
– 3 tot 6 kinderen per groep
– 4 ouderbijeenkomsten

Aanmelden of meer weten?

Wilt u zich aanmelden of meer informatie over Peuterpret? Mail kinderfysiotherapeute Alette Barel- van Zee: kinder@fysiotherapiebarel.nl of bel 070-3271879.

Download folder

Wilt u meer informatie? Download hier het formulier en hier voor het programma Peuterpret.

Programma Peuterpret 2018


Peuterpret start met een intake door de kinderfysiotherapeute Alette Barel- van Zee. Samen met de ouder/verzorger kijkt de Alette naar persoonlijke doelen voor het kind. Tijdens de 12 beweeglessen komen verschillende oefeningen aan bod: springen, klimmen, balanceren, gooien en vangen. Na afloop van de lessen kunnen de kinderen met een sportstrippenkaart kennismaken met het sportaanbod in de gemeente.

Ouderbetrokkenheid

Een pedagoog en diëtist verzorgen 4 keer per traject een ouderbijeenkomst. Met een kopje koffie of thee wordt gesproken over verschillende thema’s die met voeding en opvoeding te maken hebben. Aanvullende individuele begeleiding door de pedagoog en/of diëtist is mogelijk.

Vergoeding


Kinderen die meedoen aan Peuterpret hebben een verwijzing van de huisarts, jeugdarts of specialist nodig. Hierdoor wordt Peuterpret volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Privacy


De zorgverleners binnen Peuterpret zijn gebonden aan het privacyreglement van hun beroepsorganisatie. Dit betekent dat er zorgvuldig met persoonlijke gegevens wordt omgegaan.

 

Peuterpret is een samenwerking van: JGZ ZHW / Kinderfysiotherapie Barel- van Zee / Florence / Vlietkinderen